Ranch Haliday


Crenaertstraat 200 1851 Humbeek

Paardenfluisterschool voor kinderen en volwassenen
Grondwerk en vrijheidstraining paarden
Bewegingsboerderij en dierengewenning

Over Ranch Haliday

Je relatie met je paard kan zoveel dieper en intenser worden als je de tijd neemt om zijn leefwereld beter te leren kennen. Paardensignalen zijn vaak heel subtiel maar geven een overvloed aan informatie, niet alleen over hoe het paard zich voelt, maar vooral hoe hij zich voelt ten opzichte van jouw gedrag. Je eigen lichaamstaal leren kennen is daarom een belangrijke stap in dit proces en dit vergt moed, maar uiteindelijk krijg je er veel voor terug. Een band met je paard gebaseerd op wederzijds respect geeft je veel voldoening.

Op manege Ranch Haliday in Grimbergen leren we je op een leuke, natuurlijke en respectvolle manier omgaan met paarden aan de hand van grondwerk en vrijheidstraining. Je leert er paarden te begrijpen en met hen een band op te bouwen aan de hand van oefeningen naast het paard. Je leert er paardensignalen te begrijpen en vooral, je leert er veel over jezelf. Hoe een paard zich gedraagt weerspiegelt vaak hoe jij je voelt, bewust maar vaak onbewust.

Verder is Ranch Haliday ook gewoon een superleuke plek in de natuur met leuke dieren, midden in de velden. Je kan er alles leren over paarden, kippen, konijnen, honden en de natuur in al zijn pracht. Kijk op de website voor onze lesmogelijkheden voor kinderen vanaf 6 jaar.

Sommige kinderen hebben nood aan beweging zonder dat het sporten wordt, rustig en op hun eigen tempo. Op de Bewegingsboerderij van Ranch Haliday is er veel te doen: dieren verzorgen, stallen uitmesten, hooi verplaatsen, de tuin onderhouden enz...dus aan beweging in de buitenlucht geen tekort. Door de interactie met de dieren, en met name de paarden, kunnen de kinderen ook werken aan hun zelfvertrouwen en leren ze hun grenzen af te bakenen. We proberen de kinderen te begeleiden in dat traject, maar niets moet. Ze zijn vrij zelf aan te geven waar ze op dat moment nood aan hebben.

Harmonie tussen paard, natuur en mens

Foto's

Ponykamp Humbeek 2023

Activiteiten

Lessen
Ponydagkamp
Ponykamp

Onze locatie

Logo Ranch Haliday

Ranch Haliday

Ranch Haliday


Crenaertstraat 200 1851 Humbeek