de Kalmoes vzw


neep 82 9402 Meerbeke
0477791404 Klik om te bellen

Over de Kalmoes vzw

De therapeutische manege De Kalmoes VZW is een vereniging die kinderen, jongeren en volwassenen (ongeacht hun achtergrond of eventuele problematiek) wil stimuleren om samen te leren genieten en te groeien via het contact met paarden.
Wij werken volledig op maat van de ruiter/amazone, met aangepaste tuigen en zeer specifiek getrainde paarden. Ons programma wordt volledig op maat van de amazone/ruiter gemaakt. Rijden kan in groep met maximaal 3 personen of privé. We werken met 1 begeleider per 2 tot 3 personen en in het begin is er volledige 1 op 1 begeleiding tot als de persoon aangeeft dat hij die nabijheid niet meer nodig heeft.
Onze ruiters en leerlingen vormen een hechte groep, zowel jong als oud waar respect, aanvaarding en zorg voor elkaar heel hoog in het vaandel gedragen wordt.
Rijlessen verlopen in een rustige aangename sfeer waar er steeds ruimte is voor zorg, en veel aandacht voor de moeilijke momenten in het paardrijden.
Ruiters worden benaderd op hun kwaliteiten en niet op hetgeen dat mis loopt. Met veel spel, lach en plezier loodsen wij hun doorheen hun ruitercarrière.
Onze paardenactiviteiten worden in de eerste plaats ontwikkeld voor personen met een handicap en in de tweede plaats voor valide personen die een specifiekere begeleiding en aanpak wensen.

Foto's

Samen op wandel!

de Kalmoes vzw in het kort

Voorzieningen

Binnenrijbaan
Huifkarren
Pension
Verkoop van paarden

Activiteiten

Kinderfeestjes
Lessen
Mencursus
Paardrijden voor mindervaliden
Pensionstalling
Ponydagkamp
Ponykamp
Prive-lessen
Westernrijden

Onze locatie

Logo de Kalmoes vzw

de Kalmoes vzw

de Kalmoes vzw


neep 82 9402 Meerbeke
0477791404 Klik om te bellen